Acasă Uncategorized România deschide un nou consulat general în Canada, la Vancouver

România deschide un nou consulat general în Canada, la Vancouver

DISTRIBUIȚI

98625 – 21022011 – Guvernul Romaniei a decis numirea lui Lucian Rosenfeld in functia de consul general la misiunea diplomatica care se va deschide in urmatoarele luni pe coasta de vest a Canadei, la Vancouver, transmite Romanian Global News.

            Institutia romana a renuntat la ideea mutarii Consulatului General de la Montréal si a decis in schimb deschiderea unuia nou in orasul de pe coasta Oceanului Pacific. Numirea lui Lucian Rosenfeld vine sa concretizeze aceasta decizie, care va fi urmata foarte curand de deschiderea efectiva a noului consulat, pentru care se cauta in prezent un sediu.

            La inceputul anului 2010, Lucian Rosenfeld a fost purtator de cuvant al ministrului Baconschi timp de doua luni, functie din care si-a dat demisia din motive personale. Intrat in diplomatie in anul 2004, Lucian Rosenfeld a lucrat la Ambasada Romaniei de la Washington timp de doi ani, dupa care a ocupat diferite functii in cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti. Noul consul general de la Vancouver este licentiat in stiinte politice (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, 2002), are 33 de ani, este casatorit si vobeste fluent limbile engleza si ebraica.

            La inaugurarea viitorului consulat general de la Vancouver ar putea sa ia parte insusi ministrul Afacerilor Externe din Romania, Teodor Baconschi, care este asteptat sa faca o vizita in Canada in urmatoarele lunii (posibil chiar in luna martie), la invitatia omologului sau canadian. Una dintre misiunile ministrului Baconschi in Canada ar fi pregatirea unei mult discutate vizite la Ottawa a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in cursul acestui an. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.