Acasă Uncategorized Târgu Mureş: Ministrul Sănătăţii promite finanţare unităţilor medicale unde se face performanţă

Târgu Mureş: Ministrul Sănătăţii promite finanţare unităţilor medicale unde se face performanţă

DISTRIBUIȚI

98368 – 11022011 – Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, susţine în continuare concentrarea resurselor umane şi financiare spre a putea atinge performanţe în sistemul sanitar din România. Una dintre măsurile necesare în acest sens este şi reorganizarea unor unităţi spitaliceşti.

„Ministerul Sănătăţii va continua investiţiile în acele locuri în care observăm implicare atât din partea personalului în vederea obţinerii performanţelor, cât şi a autorităţilor în vederea finanţării. Unde există aceste performanţe, ministerul se va implica în continuare în finanţarea unităţii”, a declarat ministrul Sănătăţii cu ocazia unei vizite la Târgu Mureş.

Ministrul a vizitat vineri mai multe secţii reabilitate cu susţinerea ministerului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Din fondurile alocate de la ministerul Sănătăţii în cursul anului 2010, a fost achiziţionată aparatură pentru secţia de Obstetrică-Ginecologie (660.000 euro) şi pentru blocul operator din cadrul secţiei de Chirurgie pediatrică (1,5 milioane euro). De asemenea, s-au efectuat reparaţii capitale şi la secţiile de interne şi neurologie în cursul anului trecut.

„În acest an susţinem continuarea reabilitării unităţii de primiri urgenţe cât şi dotarea cu aparatură pentru UPU, ATI şi cardiologie dintr-un proiect susţinut de Ministerul Sănătăţii cu fondurile Băncii Mondiale. Valoarea acestor investiţii se ridică la 1,4 milioane euro pentru aparatură şi 870.000 lei pentru construcţii” – a subliniat Cseke Attila.

La Spitalului Clinic Judeţean Mureş, ministrul a inaugurat noua secţie de ATI şi de Gastroenterologie. De asemenea, a vizitat secţiile de Oncologie şi Radiologie în care s-a achiziţionat aparatură de specialitate cu sprijinul Ministerului Sănătății. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.