Acasă Uncategorized Tokyo: Un pianist japonez vrea să cânte neîntrerupt timp de 18 ore...

Tokyo: Un pianist japonez vrea să cânte neîntrerupt timp de 18 ore pentru Cartea Recordurilor

DISTRIBUIȚI

98054 – 02022011- Un renumit pianist japonez a anunţat că doreşte să doboare propriul record mondial şi să cânte toate cele 212 lucrări pentru pian ale lui Frederic Chopin într-un concert de 18 ore la Tokyo, transmite Antena 3.

Yukio Yokoyama a declarat la o conferinţă de presă că „vrea să îl înţeleagă mai bine pe Chopin şi să îl facă cunoscut mai multor persoane”. El a spus că va cânta cele 212 opere după ureche, la concertul de pe 3 mai de la Opera din Tokyo, între orele 8.00 dimineaţa şi 2l00 noaptea, cu mici pauze.

Yokoyama a stabilit un record în luna mai a anului trecut când a cântat 166 de opere în ordine cronologică pentru mai multe de 16 ore, pentru a sărbători aniversarea zilei de naştere a compozitorului. El a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru „cele mai multe opere muzicale interpretate de un artist solo în 24 de ore”.

Pe lângă cele 166 de piese interpretate anul trecut, pianistul va mai cânta şi 46 de opere pe care polonezul a ales să nu le publice, inclusiv una compusă la vârsta de şapte ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.