Acasă Uncategorized Tripoli: Continuă protestele şi în Libia

Tripoli: Continuă protestele şi în Libia

DISTRIBUIȚI

98604 – 20022011 – Zeci de mii de oameni continuă protestele de stradă în mai multe ţări din lumea arabă, cerând schimbarea regimurilor aflate la putere. În Libia, armata a folosit lunetişti care au deschis focul asupra mulţimii. Numărul morţilor nu e cunoscut cu exactitate, dar este estimat la 200. Martorii spun că printre victime s-ar numără şi copii.

„Puteţi auzi acum, în jurul meu, tiruri de mitralieră. Se trage! Toată ziua au adus la spital răniţi, trupuri neînsufleţite…”. Aceasta e mărturia unui medic care lucrează într-un spital din oraşul libian Benghazi unde armata a deschis, sâmbătă, focul asupra manifestanţilor.

În capitala Bahreinului, Manama, protestatrii au reuşit să ocupe piaţa centrală, după ce au alungat forţele de ordine cu pietre şi coctailuri Molotov.

Chiar şi femeile au organizat propriul lor protest, în aceeaşi piaţă centrală din Manama cerând mai multe drepturi.

Şi în Algeria, oamenii au organizat ample demonstraţii antiputere. Poliţia a intervenit  în forţă pentru a dispersa mulţimea.

Manifestaţii similare au mai avut loc în Yemen, Kuwait şi alte câteva ţări din Golf, Africa şi Orientul Mijlociu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.