Acasă Uncategorized 45% dintre angajaţii români muncesc “la negru”

45% dintre angajaţii români muncesc “la negru”

DISTRIBUIȚI

99129– 11032011 – Romania este pe locul 7 in clasamentul evaziunii pe piata muncii din cele 18 state ale Europei Centrale si de Est după procentul angajatilor care lucrează “la negru” – 45% în cazul tarii noastre, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, citat de Money Channel. Datele statistice mai arata ca jumatate dintre romani si-au redus cheltuielile cu alimentele pentru a economisi bani, in timp ce altii au preferat sa cumpere mai putine medicamente sau sa reduca vizitele la medic.

            Tarile din Europa Centrala si de Est au fost printre cele mai afectate de recesiunea globala, arata raportul Bancii Mondiale, piata muncii fiind si ea afectata.

            Romania se situeaza, in clasamentul muncii “la negru”, chiar inaintea unor state mai sarace, precum Moldova, Armenia sau Ucraina. In Polonia si Cehia, doar 15% din forta de munca lucreaza fara contracte legale, in timp ce, in Ungaria, ponderea este de numai 5%.

            Potrivit raportului Bancii Mondiale, aceste job-uri pot genera probleme, deoarece salariatii nu beneficiaza de nicio forma de protectie sociala in cazul in care ar ramane fara serviciu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.