Acasă Uncategorized Bucureşti: Au mai rămas 160 de magazine de “vise” din cele 373...

Bucureşti: Au mai rămas 160 de magazine de “vise” din cele 373 câte existau în România

DISTRIBUIȚI

98876 – 02032011 – Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a prezentat miercuri, în şedinţa de guvern, o informare privind activităţile desfăşurate în judeţe şi în Bucureşti pentru limitarea comercializării, utilizării şi consumului de substanţe cu efecte psihoactive.

Informarea se referă la rezultatele obţinute de echipele mixte interministeriale, constituite prin ordine ale perfecţilor, începând din data de 21 februarie 2011, în baza Ordinului comun al ministrului Sănătăţii Publice, ministrului Administraţiei şi Internelor, ministrului Finanţelor Publice, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Echipele mixte au desfăşurat controale potrivit competenţelor legale, în locurile şi/sau mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe şi/sau produse cu efecte psihoactive dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate.

Au fost verificate activităţile desfăşurate în 94 de magazine care comercializau produse „etnobotanice” din totalul de 160 unităţi existente.

A fost suspendată activitatea a 23 de unităţi de desfacere şi au fost închise 20 de magazine. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.055.800 lei, fiind confiscate 3.043 de plicuri cu substanţe cu efect psihoactiv. Organele de cercetare penală au înregistrat 45 de dosare în care sunt cercetate 52 de persoane, faţă de două dintre acestea fiind dispusă măsura reţinerii.

După intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6 din 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339 din 2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, măsurile aplicate de prefecţi, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile cu responsabilităţi în aplicarea acestor legi au determinat limitarea proliferării numărului magazinelor care comercializau produse denumite generic „etnobotanice”, astfel că, din cele 373 de puncte de desfacere inventariate, la nivelul anului 2011 mai funcţionau 160 de magazine. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.