Acasă Uncategorized Braşov: Un avocat şi un administrator de societate, reţinuţi de procurorii DNA

Braşov: Un avocat şi un administrator de societate, reţinuţi de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

99270 – 16032011 –  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea, în urma unui flagrant, a lui Neculai Mihăilă, avocat în cadrul Baroului Bacău, şi a lui Ciprian Sorin Florea, administratorul unui societăţi în cadrul căreia funcţionează restaurantul Calypso din Braşov, urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în sarcina lui Neculai Mihăilă procurorii anticorupţie au reţinut infracţiunea de şantaj, iar în cazul administratorul societăţii comerciale Trio Salt SRL Braşov instigare la infracţiunea de şantaj.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că inculpatul Florea a luat la cunoştinţă despre o altercaţie ce a avut loc în incinta restaurantului său, la sfârşitul lunii februarie, între denunţător şi o altă persoană.

„În acest context, în cursul lunii martie, în scopul de a obţine în mod injust o sumă de bani de la denunţător, l-a determinat pe inculpatul Mihăilă, avocat, să-i creeze denunţătorului o stare de temere cu privire la acest eveniment şi să-l constrângă să-i dea suma de 4.000 de euro. În concret, în condiţiile în care nu exista nicio înţelegere între Neculai Mihăilă şi victimă, avocatul i-a relatat denunţătorului că, în urma altercaţiei, cealaltă persoană a suferit leziuni care i-au provocat desfigurarea şi l-a convins să îi remită suma de 4.000 de euro, ameninţându-l că, în caz contrar, victima va formula plângere penală împotriva sa pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea”, se arată în comunicat.

Neculai Mihăilă a fost prins marţi în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi. –www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.