Acasă Uncategorized Bruxelles: Al doilea europarlamentar implicat în scandalul generat de informaţiile din Sunday...

Bruxelles: Al doilea europarlamentar implicat în scandalul generat de informaţiile din Sunday Times a demisionat

DISTRIBUIȚI

99410 – 21032011 – Europarlamentarul sloven Zoran Thaler a demisionat din Parlamentul European, în urma scandalului generat de informaţiile publicate în Sunday Times.Aş vrea să informez publicul că începând de azi demisionez din calitatea de membru al Parlamentului European. Demisia mea ar trebui să permită o investigaţie asupra tuturor faptelor şi circumstanţelor acestei tentative de a-mi compromite numele, în afara oricărei presiuni”, se arată în declaraţia lui Thaler, citat de Realitatea Tv. „Conform cu standardele mele etice, aş vrea ca adevărul să iasă la iveală şi să arate cine a acţionat legal şi cine a acţionat ilegal”, mai spune el.Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că nu va demisiona din PE, întrucât nu a comis nicio ilegalitate, iar acuzaţiile la adresa sa sunt „false”.

 

  

 

 

 

Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, luni, la RFI, că „orice caz de corupţie sau semicorupţie este total inacceptabil” şi a sugerat că Adrian Severin ar trebui să demisioneze din PE. „Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: europarlamentarul conservator austriac a demisionat deja, deci vă daţi seama care sunt aşteptările. Ţine de domnul Severin să ia o decizie clară!”, a afirmat oficialul european.

Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din  Sunday Times, pe care le-a descris ca „extrem de grave”, precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate.

Parlamentul European (PE) a anunţat, duminică, deschiderea unei anchete privind acuzaţiile de corupţie aduse de publicaţia britanică „The Sunday Times” împotriva a trei eurodeputaţi, între care românul Adrian Severin, relatează AFP.

Unul dintre aceştia, conservatorul austriac Ernst Strasser, a demisionat duminică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.