Acasă Uncategorized Bruxelles: Consiliul de Mediu va discuta posibilitatea ca Statele Membre să poată...

Bruxelles: Consiliul de Mediu va discuta posibilitatea ca Statele Membre să poată interzice cultivarea OMG pe teritoriul lor

DISTRIBUIȚI

99162 – 11032011 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, va participa luni, 14 martie 2011, la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene.

Principalele teme ale reuniunii, care reuneşte miniştri ai mediului din Statele Membre, sunt: propunerea de directivă reformată privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (posibil acord politic), precum şi propunerea de regulament privind posibilitatea Statelor Membre de a restricţiona sau de a interzice cultivarea de OMG-uri pe teritoriul lor.

Evenimentul are o relevanţă deosebită pentru viitorul politicii de mediu la nivel european, prin adoptarea concluziilor referitoare la acţiunile viitoare în domeniul schimbărilor climatice după Conferinţa de la Cancun, precum şi cele referitoare la revizuirea Strategiei UE privind mercurul.

Un alt subiect important aflat pe ordinea de zi a Consiliului de Mediu vizează Politica Agricolă Comună în perspectiva anului 2020: Cum răspundem provocărilor viitorului legate de alimentaţie, resurse naturale şi teritorii şi discuţii referitoare la Semestrul European.

Totodată, în cadrul reuniunii Consiliului de Mediu, Comisia Europeană va prezenta o comunicare privind Foaia de parcurs către o economie cu emisii scăzute de bioxid de carbon până în 2050. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.