Acasă Uncategorized Bruxelles: Consultare publică privind securitatea sanitară pe teritoriul Uniunii Europene

Bruxelles: Consultare publică privind securitatea sanitară pe teritoriul Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

99088 – 09032011Comisia Europeană a lansat zilele trecute o consultare publică privind securitatea sanitară pe teritoriul UE, care vizează colectarea punctelor de vedere ale părţilor interesate în vederea unor acţiuni mai eficiente de protejare a cetăţenilor europeni împotriva ameninţărilor transfrontaliere majore la adresa sănătăţii. Iniţiativa face parte din programul Comisiei Europene pentru anul 2011.

            Chestionarul formulat de Comisie cuprinde un număr de 48 de întrebări specifice care se adresează autorităţilor naţionale, regionale sau locale, instituţiilor din domeniul sănătăţii, ONG-urilor, grupurilor de interese, întreprinderilor şi cetăţenilor europeni.

            Comisia doreşte să afle de la părţile interesate ce ar putea face UE pentru a asigura un răspuns european coordonat în cazul bolilor infecţioase şi altor ameninţări transfrontaliere grave la adresa sănătăţii, cum ar fi evenimentele chimice, biologice, radiologice, nucleare şi de mediu.

            Părţile  interesate îşi pot transmite contribuţiile completând chestionarele online, până la 29 aprilie.

            Rezultatul consultării publice va ajuta Comisia Europeană la elaborarea unei iniţiative privind securitatea sanitară în UE, pentru a proteja mai eficient cetăţenii împotriva gravelor ameninţări transfrontaliere la adresa sănătăţii. Astfel de ameninţări sunt cauzate de anumite situaţii care apar în interiorul UE, în mai multe state membre, sau sunt aduse din afara Uniunii şi afectează  sănătatea publică.

            Iniţiativa a fost solicitată de Consiliul UE în concluziile sale privind lecţiile învăţate din pandemia AH1N1, adoptate la 13 septembrie 2010. Consiliul a solicitat atunci statelor membre să-şi îmbunătăţească colaborarea şi coordonarea pentru a face faţă ameninţărilor transfrontaliere la adresa sănătăţii, inclusiv printr-o abordare coerentă privind pregătirea şi răspunsul dat de fiecare stat la gripa pandemică şi la alte situaţii de urgenţă cu privire la sănătatea publică. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.