Acasă Uncategorized Bruxelles: Corina Creţu susţine admiterea în UE a turor statelor rezultate din...

Bruxelles: Corina Creţu susţine admiterea în UE a turor statelor rezultate din destrămarea fostei Iugoslavii

DISTRIBUIȚI

99111 – 10032011 – Europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a declarat, la Strasbourg, ca admiterea în Uniunea Europeană a tuturor statelor rezultate din destrămarea Federaţiei Iugoslave este solutia pentru închiderea rănilor unui trecut violent.

In cadrul dezbaterii consacrate procesului de aderare a Muntenegrului, Corina Cretu a precizat ca obţinerea de către aceasta tara a statutului de candidată este rezultatul politicii uşilor deschise promovată de Uniunea Europeană, care incepe sa aiba efecte benefice, dupa cele din estul Europei, şi în Balcanii de Vest. „Muntenegru este la începutul unui drum care nu va fi nici uşor, nici simplu, dar are o perspectivă, o foaie de parcurs şi poate folosi experienţa ţărilor din zonă, care au strabatut, nu cu multă vreme în urmă, drumul aderării. Este important ca viitorul raport de ţară să fie pozitiv şi să permită începerea efectivă a negocierilor de aderare”, a declarat europarlamentarul roman.

„Cred că Uniunea Europeană a reuşit să contribuie intr-o manieră decisivă la procesul de reconciliere în fosta Iugoslavie şi, o dată admise în Uniunea Europeană toate statele rezultate din destrămarea Federaţiei Iugoslave, se vor închide şi ultimele răni ale unui trecut violent, care este încă o problemă pentru întreaga comunitate europeană”, a subliniat Corina Cretu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.