Acasă Uncategorized Bruxelles: Dezvoltarea urbana a Bucurestilor, subiect de audiere publica in Parlamentul European

Bruxelles: Dezvoltarea urbana a Bucurestilor, subiect de audiere publica in Parlamentul European

DISTRIBUIȚI

99739 – 31032011 – Miercuri a avut loc in Parlamentului European Audierea Publica dedicata dezvoltarii urbane in Bucuresti. Gazda evenimentului a fost europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei. „Bucurestiul trebuie sa se dezvolte, dar in echilibru cu istoria si cultura noastra. Vrem transparenta in planificarea urbana a Bucurestilor. Vrem consultare publica. Nu mai vrem sa se demoleze peste noapte, pe furis. Vrem ca cei care incalca legea, demoland ilegal sau fiind in conflict de interese sa fie pedepsiti,” a declarat Monica Macovei, citată de Euractiv.

La dezbatere au mai participat: vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Sturza, presedintele si vicepresedintele asociatiei PrDoMo, RoxanaWring si Doina Wella, designer-ul urban Gruia Badescu – Platforma pentru Bucuresti si Pierre Housieaux, presedinte al organizatiei Paris Historique, unul dintre salvatorii cartierului Le Marrais din Paris.

Serban Sturza, vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania a declarat ca „nu ne putem permite sa pierdem un oras european. Pierderea Bucurestiului este o pierdere pentru Europa”, in timp ce Doina Wella, a apreciat ca „Ne distrugem memoria si riscam sa devenim un popor condamnat la Alzheimer social.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.