Acasă Uncategorized Bruxelles: DN 6 Alexandria-Craiova se face pe bani europeni

Bruxelles: DN 6 Alexandria-Craiova se face pe bani europeni

DISTRIBUIȚI

99682 – 29032011 – Comisia Europeana a aprobat alocarea unei contributii financiare de 127,5 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala pentru „Reabilitarea DN 6 Alexandria-Craiova”, informeaza Ministerul Transporturilor. Banii vor fi utilizati pentru reabilitarea drumului Alexandria-Craiova, de la km 90+190 la km 222+182, in lungime de 127,1 km, la un standard de 2×1 benzi (maxim 10 m latime). Drumul national este impartit in trei loturi.

„Reabilitarea acestui obiectiv va determina o reducere estimata cu  20% a numarului de accidente, grave si mortale,  pentru traficul intre Alexandria si Craiova. In acelasi timp, proiectul presupune o reducere estimata a timpului mediu de calatorie intre Alexandria si  Craiova cu 47 de minute”, informeaza Ministerul Transporturilor.

Pe 31 ianuarie a. c., Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a incheiat trei contracte de executie lucrari pentru reabilitarea DN 6, intre Alexandria si Craiova. Contractele au fost castigate, prin licitatie deschisa, de catre firmele Saphir Structures (companie israeliana), Romstrade-Ezentis-Euroconstruct Trading 98 SRl (consortiu condus de Grupul Romstrade, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache) si Secol SPA-Secol Romania SRL (Secol-companie italiana). Lucrarile sunt finantate cu fonduri europene in proportie de 69,25%. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.