Acasă Uncategorized Bruxelles: Eurodeputatul Ioan Enciu critică proiectul de lege francez care incriminează mobilitatea...

Bruxelles: Eurodeputatul Ioan Enciu critică proiectul de lege francez care incriminează mobilitatea romilor

DISTRIBUIȚI

99580 – 25032011 – P Deputatul european Ioan Enciu a atras atenţia Comisiei Europene asupra pericolelor încălcării drepturilor omului şi a legislaţiei europene privind mobilitatea care se regăsesc într-un proiect de lege al Parlamentului francez care reglementează imigraţia şi care vizează cu precădere populaţia romă.

Europarlamentarul român a arătat, într-o interpelare adresată Comisarului pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, Viviane Reding, că proiectul de lege francez „condamnă persoanele care îşi folosesc de mai multe ori dreptul la un sejur temporar de până la 3 luni prevăzut prin directiva 2004/38/CE şi oferă posibilitatea de a efectua expulzări ale unor cetăţeni europeni care constituie o ameninţare la adresa „intereselor fundamentale ale societăţii franceze””. În acest sens, Ioan Enciu a atras atenţia că „aceste prevederi, ca şi altele de acelaşi tip, ar putea constitui încălcări grave ale legislaţiei europene privind mobilitatea şi drepturile omului, principalii vizaţi de noile măsuri fiind membrii comunităţii rome.”

Europarlamentarul român a declarat că „este esenţial să avem o strategie coordonata şi coerentă la nivel european pentru integrarea romilor pentru a nu merge în direcţii diferite sau chiar opuse, aşa cum procedează Franţa în acest moment” subliniind totodată că „propunerea de lege franceză nu este concepută pentru a integra romii, ci, din contră, pentru a-i incrimina şi a-i aşeza la marginea societăţii”.

În final, Ioan Enciu a cerut Comisiei Europene să analizeze în profunzime propunerea de lege franceză „pentru a stabili compatibilitatea ei cu prevederile legislaţiei europene în vigoare”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.