Acasă Uncategorized Bruxelles: Incluziunea romilor în atenţia eurodeputaţiilor

Bruxelles: Incluziunea romilor în atenţia eurodeputaţiilor

DISTRIBUIȚI

99044 – 08032011Eurodeputaţii dezbat marţi după amiaza viitoarea strategie UE privind incluziunea romilor, care urmează a fi prezentată de Comisia Europeană în aprilie. Accesul populaţiei de origine romă la locuri de muncă, la educaţie şi la locuinţe de calitate, protecţia drepturilor fundamentale şi o mai bună utilizare a fondurilor UE sunt priorităţile deputaţilor.

Pentru o mai bună monitorizare ar putea fi stabilite obiective obligatorii şi sancţiuni, se arată în rezoluţia elaborată de Lívia Járóka  (PPE, HU), care va fi adoptată de către plenul Parlamentului European miercuri, 9 martie.

Cele 10-12 milioane de persoane de origine romă  din Europa au nevoie de măsuri la nivelul UE menite să promoveze integrarea lor socială, culturală şi economică, potrivit unui proiect de rezoluţie al comisiei parlamentare pentru libertăţi civile, care încearcă să influenţeze strategia viitoare a Comisiei Europene privind incluziunea romilor, care va fi adoptată, cel mai probabil în iunie, de către Consiliul European . www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.