Acasă Uncategorized Bruxelles: Ministrul Baconschi participă la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

Bruxelles: Ministrul Baconschi participă la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

DISTRIBUIȚI

99108 – 10032011 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, participă joi la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe (CAE), care are loc la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat MAE, obiectivul principal al reuniunii informale a CAE este acela de a pregăti dezbaterea şefilor de stat şi de guvern de la Summitul extraordinar din 11 martie, dedicat evoluţiilor din vecinătatea sudică a Uniunii Europene, cu accent pe situaţia din Libia.

Teodor Baconschi va prezenta demersurile realizate pentru repatrierea a peste 730 de cetăţeni români din Libia, precum şi sprijinul acordat altor state membre UE, prin evacuarea a peste 70 de cetăţeni ai acestor ţări, precizează MAE.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe va susţine adaptarea instrumentelor UE astfel încât să poată fi acordat sprijinul necesar proceselor de tranziţie şi transformare din statele regiunii. În context, va pleda pentru o abordare regională echilibrată în vecinătatea Uniunii, atât în plan politic, cât şi în cel al alocărilor financiare, orientată spre rezultate.

De la Bruxelles, Teodor Baconschi se va deplasa la reuniunea informală a miniştrilor de externe UE (tip Gymnich), care se va desfăşura la Godollo (în Ungaria), în zilele de 11 şi 12 martie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.