Acasă Uncategorized Bruxelles: NATO este pregătită să intervină în Libia. Deocamdată supraveghează spaţiul aerian

Bruxelles: NATO este pregătită să intervină în Libia. Deocamdată supraveghează spaţiul aerian

DISTRIBUIȚI

99133 – 11032011 – Conducerea Alianţei Nord-Atlantice este pregătită să intervină în Libia, în cazul în care primeşte mandat, a declarat secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen.

NATO se consultă, de mai multe zile, cu alte organizaţii internaţionale şi regionale şi urmăreşte desfăşurarea evenimentelor, care se succed cu rapiditate”, a declarat el, joi, în deschiderea reuniunii de două zile a miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, care s-a concentrat asupra situaţiei din Libia.

„În calitate de alianţă militară şi actor internaţional responsabil, NATO se obligă, în prezent, să ia în calcul orice eventualitate, în cadrul unei planificări precaute”, a subliniat Rasmussen.

NATO a extins deja supravegherea aeriană din sectorul central al Mediteranei, crescând la 24 de ore, în loc de zece ore cât era anterior, timpul de patrulare a avioanelor sale radar, de tip Awacs, mobilizate în sector de la sfârşitul lui 2009, în cadrul eforturilor de prevenire a terorismului, a adăugat Rasmussen. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.