Acasă Uncategorized Bruxelles: Politica Agricolă Comună trebuie să răspundă noilor provocări

Bruxelles: Politica Agricolă Comună trebuie să răspundă noilor provocări

DISTRIBUIȚI

99557 – 24032011 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri seara, în sesiunea plenară a  Parlamentului European de la Bruxelles, că „din ce in mai multe zone din lume sunt afectate de  schimbări climatice respectiv, calamităţi naturale, cea mai recentă fiind situaţia tragică din Japonia”.

În opinia deputatului Viorica Dăncilă, „Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene trebuie să răspundă acestor provocări, dar şi să garanteze securitatea alimentară ca şi problemă strategică la nivel mondial”.

„Creşterea numerică a populaţiei conduce la necesitatea unei cantităţi mai mari de hrană, iar pe  bază de ofertă avem un deficit din ce in ce mai mare. Cum dreptul la hrana este unul fundamental, securitatea alimentară este şi trebuie să rămână una din priorităţile Uniunii Europene, iar strategiile aplicate în cadrul Politicii Agricole Comune trebuie dublate de un buget corespunzător care să răspundă acestor provocări”, a declarat deputatul european.

În context, deputatul român a solicitat păstrarea bugetului Uniunii Europene pentru sectorul agricol la actualul nivel.

„Consider că, bugetul alocat Politicii Agricole Comune trebuie să rămână cel puţin la nivelul actual sau chiar adaptat noilor nevoi ridicate de aceste dezastre care nu ţin cont de graniţe şi de naţionalitate ci, poate doar de zona geografică”, a concluzionat Viorica Dăncilă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.