Acasă Uncategorized Bruxelles: România a aderat la „Pactul pentru Euro +”

Bruxelles: România a aderat la „Pactul pentru Euro +”

DISTRIBUIȚI

99585 – 25032011 – România a aderat la “Pactul pentru Euro +”, denumit anterior „Pactul pentru competitivitate”,  a anunţat vineri, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu, explicând că obiectivele acestuia confirmă corectitudinea politicilor adoptate de guvernul român în 2010. “Până la acest Consiliu, se numea Pactul pentru competitivitate. Pentru că, de la lansare până astăzi, au fost state din afara zonei euro care au dorit să devină parte a Pactului de competitivitate, s-a adoptat denumirea de “Pactul pentru Euro +”, deci nu este rezervat doar statelor din zona euro, ci pot adera şi state din afară care se pregătesc să devină membre ale zonei euro”, a explicat şeful statului român.„Unul dintre pilonii acestui pact este legat de stimularea competitivităţii. Aici ne putem uşor imagina că cerinţele din interiorul acestui pilon sunt şi obiective ale Guvernului României.

 

 

 

De exemplu, costul muncii în raport cu productivitatea. Este un efort pe care Guvernul deja l-a făcut în 2010, să încerce să armonizeze costul muncii cu productivitatea. Un alt obiectiv este reducerea birocraţiei, îmbunătăţirea educaţiei. La cercetare recunoaştem că nu am reuşit să facem mare lucru. Al doilea pilon este legat de stimularea angajării forţei de muncă. Nimic mai actual decât adoptarea noului Cod al Muncii, care se încadrează perfect în conceptul de flexisecuritate. Alte obiective ale acestui pilon sunt combaterea muncii la negru sau formarea continuă. Celalte două piloane ale acestui Pact sunt sporirea sustenabilităţii finanţelor publice şi consolidarea stabilităţii financiare”, a explicat Traian Băsescu.

“Ceea ce în România noi am făcut în 2010 sunt obiective ale pactului Euro+. Deci cred că acest pact nu a făcut decât să dea o confirmare că nu s-a greşit în abordarea politicilor Guvernului României, este adevărat, în perioadă de criză, dar au fost măsuri care astăzi, cel puţin din punct de vedere al legislaţiei adoptate, ne aşează perfect pe obiectivele pactului Euro+”, amai spus şeful statului român. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.