Acasă Uncategorized Bruxelles: Rovana Plumb îndeamnă femeile să-şi consolideze drepturile prin iniţiativa cetăţenească

Bruxelles: Rovana Plumb îndeamnă femeile să-şi consolideze drepturile prin iniţiativa cetăţenească

DISTRIBUIȚI

98939 – 04032011 – Eurodeputata Rovana Plumb, Presedinta Organizatiei de femei a PSD, a indemnat, joi, femeile din Uniunea Europeana sa foloseasca initiativa cetateneasca prevazuta de Tratatul de la Lisabona pentru a-si consolida drepturile.. Declaratia Rovanei Plumb a avut loc in cadrul Conferintei „Femeile in politica in Uniunea Europeana”, organizata de Comisia pentru drepturile femeii din egalitate de sanse (FEMM) din PE cu ocazia aniversarii a 100 de ani de sarbatorire a Zilei Internationale a Femeii.

„Au trecut 100 de ani de viata, de munca, de progres, dar si de lupta sociala la care au participat cu totii, atat femeile cat si barbatii. Trebuie insa sa nu uitam ca egalitatea de gen nu este doar o chestiune de justitie sociala, ci si un factor al eficientei, al unei dezvoltari durabile”, a declarat Rovana Plumb, membra FEMM, atragand in acelasi timp atentia asupra faptului ca in plan mondial si european „avem de a face cu o accentuare a feminizarii saraciei si a migratiei”.

In viziunea deputatei europene, trebuie utilizate mijloacele puse la dispozitie de Tratatul de la Lisabona pentru a imbunatati situatia femeilor din Europa.”Tratatul de la Lisabona prevede introducerea unei iniţiative cetăţeneşti prin care cel puţin un milion de cetăţenii europeni din cel putin şapte state membre pot solicita Comisiei Europene să prezinte propuneri legislative. Este important sa avem din 27 de state membre si nu doar din şapte state membre, cat mai multe femei si barbati care sa semneze initiative pertinente care sa creasca –prin cote de exemplu- reprezentarea femeilor in luarea deciziilor politice precum si in structurile de conducere ale companiilor”, a afirmat ea.

Europarlamentarul roman a precizat ca sunt necesare masuri de „discriminare pozitiva” pentru cresterea participarii femeilor la varful vietii politice si economice. In prezent, femeile reprezinta doar 24% din membrii parlamentelor nationale si ale guvernelor din Europa. In sectorul privat, barbatii reprezinta 9 din 10 persoane prezente in Consiliile de administratie europene; discrepanta e insa cea mai mare la varf, numai 3% din companiile europene avand o femeie care sa prezideze consiliul de administratie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.