Acasă Uncategorized Bucuresti: Ambasadorul Ungariei in Romania convocat la MAE, ministrul Baconschi chemat in...

Bucuresti: Ambasadorul Ungariei in Romania convocat la MAE, ministrul Baconschi chemat in Parlament

DISTRIBUIȚI

 – Ambasadorul Ungariei în România, Oskar Fuzes, a fost convocat joi dimineața la Ministerul Afacerilor Externe, în legătură cu scandalul mesajelor transmise de oficialități ale statului ungar privind autonomia teritorială a Ardealului. Diplomatul a respins interpretările politicianilor români, pe care le consideră ”fără bază”. Intervievat pe aceeași temă de televiziunile de știri, reprezentantul Ungariei a explicat că mesajul premierului Orban conține versuri ale poetului național Petofi Sandor și nu au un alt substrat.

 

 

 

 

Miercuri seara, înaintea exprimării votului asupra moțiunii opoziției pe marginea Codului Muncii asumat de Executiv, liberalul Puiu Hasotti a cerut Parlamentului să adopte o declarație în legătură cu recentele mesaje ale oficialilor ungari.

Tot în legătură cu acest subiect, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a fost chemat la comisiile parlamentare de politică externă, pentru a informa parlamentarii în legătură poziția MAE față de mesajele antiromânești ale oficialilor unguri.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.