Acasă Uncategorized Bucuresti: Desi se înfiinţează, comisia pentru anchetarea privatizării Petrom mai aşteaptă

Bucuresti: Desi se înfiinţează, comisia pentru anchetarea privatizării Petrom mai aşteaptă

DISTRIBUIȚI
petrom

99437 – 22032011 – Parlamentarii liberali şi-au retras semnăturile de pe proiectul de hotărâre privind înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul privatizării Petrom. După ce Camera Deputaților a amânat cu o săptămână, la propunerea social-democratei Aura Vasile, decizia privind anchetarea modului în care a fost privatizat Petrom, liberalii au anunțat că își retrag semnăturile, pentru că privatizarea a fost făcută prin lege, deci toate condițiile contractului ar trebui căutate în acest act normativ. În plus, liberalii consideră că având în vedere faptul că Executivul are reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Petrom, acesta are posibilitatea de a influența formarea prețurilor.

 

 

 

 

 

 

 

Iniţiatorul acestei comisii de anchetă este democrat-liberalul Daniel Oajdea, care suspectează, fără însă a putea proba acest lucru, că la privatizarea Petrom ”s-au luat şpăgi de sute de milioane de euro”.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea respectării prevederilor contractului de privatizare a Societăţii Naţionale a Petrolului Petrom SA de grupul austriac OMV, far a amânat pentru o săptămână înființarea propriu-zisă a comisiei. Comisia va fi alcătuită din 14 deputaţi – 5 de la PDL, 4 de la PSD şi PC, 3 de la PNL, şi câte unul de la UDMR şi UNPR. Grupul minorităţilor naţionale nu-şi va desemna niciun reprezentant și nici nu va vota în cazul raportului comisiei de anchetă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.