Acasă Uncategorized Bucuresti: Guvernul a aprobat comasarea Institutului Inimii cu Spitalul de Urgenţă din...

Bucuresti: Guvernul a aprobat comasarea Institutului Inimii cu Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş

DISTRIBUIȚI

99107 – 10032011 – La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat comasarea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Targu Mureş cu Spitalul Clinic de Urgenţă Targu Mureş.

În cazul celor două unităţi sanitare din Tg Mureş, aflate în subordinea ministerului,  comasarea  va permite crearea primei structuri complet funcţionale ca spital de urgenţă de nivel I din ţară, având specialităţile necesare acestui nivel de clasificare.

Strategia Ministerului Sănătăţii este aceea ca în cele şase centre universitare mari să putem forma spitale clinice judeţene de urgenţă, ulterior transformate în spitale regionale care să aibă toate specialităţile necesare pentru un spital de urgenţă din clasa I”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

În prezent, din punct de vedere administrativ, cele două entităţi medicale funcţionează deja în aceeaşi clădire, mai precis, Institutul funcţionează integral în clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

De asemenea, acestea decontează între ele anumite investigaţii. De exemplu, pacienţii Institutului de Boli Cardiovasculare erau trimişi pentru tomografie la Spitalul Clinic de Urgenţă deoarece această unitate deţine un computer tomograf.

Conform actului normativ, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş se reorganizează în centru de boli cardiovasculare şi transplant, ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Coordonarea activităţii Centrului  pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant se asigură de către un medic şef centru.

Comasarea va conduce la crearea unei platforme unice de investigaţii pentru pacienţii internaţi în noua structură.  Păstrarea institutului ca formă organizatorică fără personalitate juridică va permite ca, din punct de vedere organizatoric şi funcţional, activitatea să se desfăşoare fără a fi afectată, păstrând astfel organizarea internă a institutului.

Mai mult, personalul de specialitate medico-sanitar, de cercetare şi auxiliar sanitar, aparţinând Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar cel tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere se va prelua cu respectarea normativelor de personal sau se va redistribui la alte unităţi sanitare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.