Acasă Uncategorized Bucureşti: 10.000 de locuinţe pentru tineri vor fi construite în zona Ghencea

Bucureşti: 10.000 de locuinţe pentru tineri vor fi construite în zona Ghencea

DISTRIBUIȚI

99362 – 18032011 – Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat vineri împreună cu ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, şi cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la lansarea proiectului de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe terenuri situate în zona Ghencea.

Programul lansat în Capitală prevede construirea unui număr de circa 10.000 de locuinţe. „Această iniţiativă şi derularea proiectului care se va realiza în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Primăria Sectorului 5, reprezintă o şansă în viaţă pentru încă 10.000 de tineri şi tinere familii – beneficiarii acestui program. 5000 de unităţi locative sunt destinate instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi autorităţilor judecătoreşti, 2500 dintre acestea revenind personalului Ministerului Apărării Naţionale. Prin hotărâre de Guvern se va realiza următoarea repartiţie: MApN – 25%, nu mai puţin de 2500 locuinţe; MAI – 10%, nu mai puţin de 1000 locuinţe; SRI – 5%, nu mai puţin de 500 locuinţe; SIE – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; SPP – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; STS – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Administraţia Penitenciarelor – 1,5%, nu mai puţin de 150 locuinţe; Ministerului Justiţiei – 2%, nu mai puţin de 200 locuinţe; Parchetului General – 2%, dar nu mai puţin de 200 locuinţe”, a declarat ministrul apărării.

Pentru construirea ansamblului de locuinţe în zona Ghencea, Ministerul Apărării Naţionale va transmite, prin hotărâre de Guvern, din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 5, terenuri în suprafaţă de 101,5 hectare. Terenurile care se transferă sunt dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare şi restructurare a armatei şi se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.