Acasă Uncategorized Bucureşti: Acţiunile Oltchim au ajuns vedeta tranzacţiilor pe bursă în ultimele săptămâni

Bucureşti: Acţiunile Oltchim au ajuns vedeta tranzacţiilor pe bursă în ultimele săptămâni

DISTRIBUIȚI

98974 – 07032011 – Anunţurile şi declaraţiile făcute, în ultimele săptămâni, de Guvernul României şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), cu privire la privatizarea în 2012 a societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, au avut un efect extrem de benefic pe Bursa de Valori Bucureşti: acţiunile combinatului chimic vâlcean au adus cele mai mari câştiguri investitorilor, în ultima lună apreciindu-se cu aproape 32,5%, noteaza Impact Real.

În ultima şedinţă de tranzacţionare de pe bursă s-a înregistrat un preţ mediu de 0,28 lei/acţiune, un preţ maxim de 0,283 lei/acţiune, şi o variaţie de plus 1,08%. În ultimele 12 luni, pe Bursa de Valori Bucureşti au fost realizate 14.551 de tranzacţii cu acţiuni SC Oltchim SA, cu un volum de 80 milioane de titluri şi o valoare totală de 19,26 milioane lei.

În ultimele 12 luni, cel mai mare preţ pe o acţiune Oltchim a fost tranzacţionat în data de 1 aprilie 2010 (0,32 lei), iar capitalizarea bursieră a societăţii a ajuns la data de 4 martie 2011 la valoarea de circa 96,39 milioane lei.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al SC Oltchim SA, a anunţat în luna februarie că procedurile pentru privatizarea combinatului chimic vâlcean au fost demarate de către Guvern, urmând ca, în cursul acestui an, să fie achiziţionate serviciile de consultanţă pentru vânzarea companiei.

Potrivit analiştilor pieţei financiare, evoluţia Bursei de Valori Bucureşti în luna februarie a fost determinată de îmbunătăţirea activităţii companiilor, la SC Oltchim SA înregistrându-se în 2010 o creştere a cifrei de afaceri de 22%. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.