Acasă Uncategorized Bucureşti: Administraţia Prezidenţială: “Deplasarea şefului statului la Helsinki a fost în interes...

Bucureşti: Administraţia Prezidenţială: “Deplasarea şefului statului la Helsinki a fost în interes naţional şi nu în interes privat”

DISTRIBUIȚI

98971 – 07032011 – Deplasarea presedintelui Traian Basescu la reuniunea Partidului Popular European, desfasurata vineri la Helsinki, “a fost platita din banii alocati prin bugetul de stat Administratiei Prezidentiale intrucat a fost o deplasare in interes national si nu una in interes privat”, a declarat duminica seara, purtatorul de cuvant de la Palatul Cotroceni, Valeriu Turcan. Turcan a raspuns astfel acuzatiilor presedintelui PSD, Victor Ponta, care afirmase ca participarea lui Traian Basescu la intalnirea din capitala finlandeza a fost un gest “condamnabil”, impotriva Constitutiei, deoarece presedintele nu este membru al niciunui partid politic.

 

 

 

 

Turcan a precizat ca reactia lui Ponta “arata lipsa de intelegere a proceselor decizionale la nivel european si a temelor importante pentru Romania”.

“Invitatia a fost adresata presedintelui Romaniei in calitate de sef al statului si obiectul reuniunii a fost pregatirea Consiliului European din 24-25 martie a. c. Au fost discutate o serie de teme importante pentru tarile membre ale Uniunii Europene – asigurarea stabilitatii financiare, guvernanta economica si cresterea competitivitatii in tarile membre. De asemenea, a fost discutata evolutia situatiei din Libia”, a afirmat purtatorul de cuvant al Presedintiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.