Acasă Uncategorized Bucureşti: Afacerile în comerţul cu amănuntul au scăzut în ianuarie cu...

Bucureşti: Afacerile în comerţul cu amănuntul au scăzut în ianuarie cu aproape 6% faţă de aceeaşi lună din 2010

DISTRIBUIȚI

98916 – 03032011 – Afacerile din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete, au scazut in ianuarie, fata de prima luna a anului trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 5,7% si, respectiv, cu 5,6%, conform datelor publicate joi de Institutull Naţional de Statistică.

Fata de luna decembrie 2010, afacerile din comertul cu amanuntul au scazut, in serie bruta, cu 29,4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-33%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-28,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (-26,5%).

Insa in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in ianuarie 2011 comparativ cu luna precedenta cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete, a crescut pe ansamblu cu 1,7%, datorita majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+6,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a scazut cu 4,6%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.