Acasă Uncategorized Bucureşti: Algocalmin numai pe bază de reţetă de la 1 aprilie

Bucureşti: Algocalmin numai pe bază de reţetă de la 1 aprilie

DISTRIBUIȚI

99743 – 31032011 – Farmaciile nu mai pot elibera de la 1 aprilie fără reţetă algocalminul şi celelalte medicamente care conţin metamizol, potrivit unei decizii a ANM din 2010, coroborată cu reglementările europene în domeniu.

„În baza Hotărârii Consiliului Ştiinţific (HCS) al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) din 23 martie 2010, referitoare la modificarea statutului de eliberare a medicamentelor care conţin metamizol de la eliberare fără prescripţie medicală la eliberare cu prescripţie medicală care se reţine în farmacie, toate aceste medicamente vor fi eliberate în acest sistem începând cu data de 1 aprilie 2011 „, a declarat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România (CFR), Clara Popescu. “Această măsura se referă numai la eliberarea pe bază de prescripţie medicală care se reţine în farmacie, pentru toate medicamentele care conţin metamizol, şi nu la modificarea termenului legal de implementare a variaţiei respective la autorizaţia de punere pe piaţă (APP), prevăzut în OMS din 2005”, a adăugat Clara Popescu.

Potrivit ANM, producătorii mai au timp ca până la sfârşitul lunii iulie să solicite schimbarea modului de eliberare a medicamentelor care conţin metamizol, de la „medicament care nu se eliberează pe bază de prescripţie medicală (OTC)” la „medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală care se reţine în farmacie” (P-RF).

Consiliul Europei a cerut ca metamizolul să fie eliberat doar pe bază de prescripţie medicală , fie din cauza eventualelor reacţii adverse (agranulocitoză), fie pentru verificarea eficacităţii tratamentului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.