Acasă Uncategorized Bucureşti: ANCOM a inceput realizarea primei strategii de management a spectrului de...

Bucureşti: ANCOM a inceput realizarea primei strategii de management a spectrului de frecvenţe radio

DISTRIBUIȚI

98918 – 03032011 – ANCOM a supus atenţiei reprezentanţilor pieţei de comunicaţii electronice principiile, condiţiile şi procedura de acordare a drepturilor de utilizare a spectrului în benzile de frecvenţe 2500 – 2690 MHz şi 790 – 862 MHz, aspecte care vor sta la baza elaborării strategiei privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în aceste benzi. Totodată, ANCOM a agreat joi, în cadrul Consiliului Consultativ, decizia privind planurile emisiunilor filatelice, condiţiile de emitere, tipărire, punere în circulaţie, retragere din circulaţie şi de comercializare a timbrelor şi efectelor poştale.

ANCOM a făcut primul pas către stabilirea strategiei privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în benzile de frecvenţe 2500-2690 MHz şi 790-862 MHz, lansând în consultare principiile şi condiţiile de acordare a drepturilor de utilizare a spectrului în aceste benzi.

Autoritatea aşteaptă ca reprezentanţii industriei să-şi exprime părerea cu privire la tipul de procedură de acordare a acestor benzi, la momentul alocării acestora, la tehnologiile de interes pentru operatori, precum şi la restricţiile ce vor fi impuse de ANCOM privind cantitatea maximă de spectru care poate fi obținută de un operator.

Având în vedere că serviciile de comunicaţii mobile de bandă largă sunt furnizate şi prin benzile de 900, 1800 şi 2100 MHz, unul dintre obiectivele strategiei este acela de a asigura portofolii de spectru echitabile pentru toţi operatorii care deţin drepturi de utilizare în benzile de frecvenţe destinate furnizării de reţele şi servicii de comunicaţii de bandă largă (alocate sau care urmează a fi alocate).

Strategia privind introducerea serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă în benzile de frecvenţe 2500-2690 MHz şi 790-862 MHz va fi stabilită pe baza propunerilor şi răspunsurilor din partea industrie care sunt aşteptate până la data de 31 martie 2011. ANCOM preconizează că drepturile de utilizare a spectrului în cele două benzi vor fi acordate în anul 2012, cu utilizare cel târziu de la 1 ianuarie 2013.

Tot în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ, ANCOM a adoptat decizia privind planurile emisiunilor filatelice, condiţiile de emitere, tipărire, punere în circulaţie, retragere din circulaţie şi de comercializare a timbrelor şi efectelor poştale. În urma observaţiilor primite în perioada de consultare publică, ANCOM a efectuat o serie de completări şi modificări, termenul până la care societatea Romfilatelia urmează să stabilească şi să supună spre aprobare ANCOM planul emisiunilor pentru anul următor fiind fixat pentru data de 15 septembrie. După aprobare, Planul va fi publicat de către Romfilatelia pe pagina proprie de internet şi va putea fi modificat sau suplimentat doar în situaţii excepţionale, temeinic justificate, şi doar cu aprobarea ANCOM.

De asemenea, ANCOM a eliminat din decizie valorile nominale ale timbrelor ce compun emisiunea filatelică şi a decis reducerea de la 25 de ani la 5 ani a termenului privind marcarea evenimentelor istorice pe emisiunile filatelice. Autoritatea va putea aproba în cazuri excepţionale emiterea unor emisiuni în cazul cărora anumite reguli de selectare a tematicii, subiectelor şi motivelor acestora să nu fie obligatorii, dar care prin natura lor, au o importanţă deosebită în ceea ce priveşte dezvoltarea domeniului filatelic şi imaginea României pe plan mondial.

De asemenea, urmare a cererii de observaţii din partea industriei cu privire la metodologia şi principiile pentru calculaţia costurilor serviciilor de terminare a apelurilor, au fost analizate contribuţiile respondenţilor şi au fost prezentate elementele esenţiale ale metodologiei şi principiilor care vor fi utilizate de ANCOM. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.