Acasă Uncategorized Bucureşti: ANI verifică averea lui Adrian Severin

Bucureşti: ANI verifică averea lui Adrian Severin

DISTRIBUIȚI

99438 – 22032011 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea europarlamentarului Adrian Severin. Acesta este implicat într-un scandal de corupţie, după ce jurnaliştii  de la Sunday Times au făcut publică o înregistrare în care europarlamentarul român cere bani pentru promovarea unui amendament. Adrian Severin a anunţat că nu demisionează din Parlamentul European, el retrăgându-se doar din grupul socialiştilor. E singurul dintre cei trei eurodeputaţi implicaţi în scandal care nu demisionează, cu toate că liderii de la Bruxelles se aşteptau ca europarlamentarul român să facă acelaşi gest ca şi ceilalţi doi politicieni.

 

 

 

 

Adrian Severin se consideră victima unei înscenări şi acuză ziarul care a condus ancheta, Sunday Times, că ar fi unul de scandal. Între timp, Severin s-a autosuspendat din conducerea PSD.

Europarlamentarul PSD a fost filmat în secret de ziariştii de la Sunday Times în timp ce solicita bani pentru modificarea unui amendament. Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat în cazul eurodeputatului.

Europarlamentarul Adrian Severin are în conturi echivalentul a aproape un milion de euro. Potrivit declaraţiei de avere completate în octombrie anul  trecut, a decontat la Parlamentul European diurnă şi transport de aproape 100 de mii de euro şi cheltuieli cu secretariatul de peste 200 de mii de euro.

A încasat venituri anuale de peste 50 de mii de euro ca europarlamentar, dar are venituri şi din activităţi ca profesor la Universitatea Titu Maiorescu, director coordonator al Institutului Ovidiu Şincai, membru la Curtea de Arbitraj Bucureşti sau editorialist la un ziar din Capitală. Deţine un teren intravilan moştenit şi părţi două apartamente în Bucureşti, precum şi două maşini. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.