Acasă Uncategorized Bucureşti: Asa cum era de asteptat, aviz negativ pentru propunerea de examinare...

Bucureşti: Asa cum era de asteptat, aviz negativ pentru propunerea de examinare psihiatrică a candidaţilor la alegeri

DISTRIBUIȚI

98817 – 01032011 – Comisia pentru drepturile omului din Senat a avizat negativ, marţi, propunerea legislativă privind examinarea psihologică şi psihiatrică a celor care candidează pentru funcţii de demnitate publică.

“Propunerea nu corespunde prevederilor nici constituţionale, nici de drept comun. Este o discriminare negativă, impune unui viitor demnitar de a face un control psihiatric sau psihologic. Este în afara cadrului legislativ al României şi al ţărilor UE”, a declarat preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat, Gyorgy Frunda (UDMR).

La rândul său, senatorul PNL Puiu Haşotti a precizat că avizul negativ a fost dat cu unanimitate de voturi pentru că propunerea legislativă încalcă prevederile legale. „Tehnic, nu se poate face ceea ce propun aceşti parlamentari. Se încalcă dreptul la viaţă privată şi la confidenţialitatea vieţii private, ceea ce nu este deloc în regulă. Poate iniţiatorii ar trebui să dea dovadă dânşii, să ne prezinte la rândul lor, pentru prima dată, aceste certificate psihologice şi psihiatrice sau poate cel mai bine ar fi ca aceşti iniţiatori, parlamentari aşa-zis independenţi, să facă o propunere legislativă care să interzică migraţia politică. Sau, şi mai bine, să-şi dea demisia din Parlament”, a afirmat Haşotti.

Propunerea legislativă privind examinarea psihologică şi psihiatrică a celor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică, în administraţia locală sau care ocupă funcţii de înalt funcţionar public sau îndeplinesc calitatea de secretar general, secretar de stat sau ministru în cadrul ministerelor a fost iniţiată de senatorii independenţi Liviu Câmpanu, Sorin Serioja Chivu, Cezar Mircea Măgureanu şi Vasile Nedelcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.