Acasă Uncategorized Bucureşti: Şase ofiţeri cu funcţii de conducere în Poliţia de Frontieră Caraş...

Bucureşti: Şase ofiţeri cu funcţii de conducere în Poliţia de Frontieră Caraş Severin sunt cercetaţi prealabil

DISTRIBUIȚI

99023 – 08032011 – Serviciul Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a verificat, în perioada 28 februarie – 4 martie 2011, modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice de către angajaţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş.

Totodată, a fost verificată activitatea conducerii celor două structuri, în scopul evaluării rezultatelor obţinute, a competenţei şi capacităţii managementului, analizării indicatorilor specifici de performanţă, a modului de implementare a programelor şi strategiilor prioritare ale Poliţiei de Frontieră Române, cât şi al identificării şi corectării deficienţelor constatate.

Au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin şi Sectorului PF Naidăş, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare. De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire şi combatere a corupţiei interne, rezultatele la nivel teritorial pe aceasta linie fiind nule.

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusă începerea cercetării prealabile faţă de şase ofiţeri cu funcţii de conducere: şeful IJPF Caraş-Severin, adjunctul şefului de inspectorat, şeful Sectorului PF Naidăş, adjunctul şefului Sectorului Naidăş, şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere (CIT) din IJPF Caraş-Severin şi şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei (SCTF) din IJPF Caraş Severin.

La finalizarea cercetării prealabile, faţă de cei în cauză vor fi luate măsurile care se impun, în funcţie de gravitatea faptelor.

Alţi patru ofiţeri operativi din cadrul IJPF Caraş-Severin au fost atenţionaţi, fiind dispuse un număr de 40 de măsuri organizatorice de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate la nivelul inspectoratului.

Totodată, conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a aprobat eliberarea din funcţiile de conducere, la cerere, a cinci ofiţeri: şeful IJPF Caraş Severin, adjunctul şefului de inspectorat, şeful Sectorului PF Naidăş, adjunctul şefului Sectorului Naidăş şi şeful Biroului SCTF din IJPF Caraş Severin.

În acest context, pentru asigurarea continuităţii exercitării actului managerial, au fost întreprinse demersurile legale pentru împuternicirea altor ofiţeri care să asigure conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.