Acasă Uncategorized Bucureşti: Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care preiau personal redistribuit va...

Bucureşti: Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care preiau personal redistribuit va fi suplimentat

DISTRIBUIȚI

99751 – 31032011 – Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluarii personalului, nu s-ar mai încadra  în prevederea legală de 70% cheltuieli de personal. Am discutat deja cu preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate în acest sens”, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale sanitare şi de urgenţă din teritoariu.

Ministerul Sănătăţii a modificat legislaţia astfel încât cererile personalului care se redistribuie pot fi depuse direct la sediile direcţiilor de sănătate publice fără a se mai face liste la nivelul spitalelor”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii a transmis un mesaj autorităţilor locale să stopeze internările în unităţile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice sau pentru reprofilare în centre de permanenţă sau cabinete medicale de specialitate, conform OG 124/1998, deoarece de la 1 aprilie 2011 aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

În prezent, toţi pacienţii din 35 unităţi sanitare au fost externaţi sau transferaţi în alte unităţi din judeţ, în funcţie de necesitate.

În 11 judeţe există unele dificultăţi în transferul pacienţilor sau redistribuirea personalului.

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publice sunt pregătite cu mijloace de transport medicalizate pentru a asigura, în continuare, transferul pacienţilor, în siguranţă. În acest sens, au fost identificate locuri vacante în alte unităţi sanitare pentru toţi pacienţii care ar necesita în continuare servicii medicale spitaliceşti, susţine ministrul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.