Acasă Uncategorized Bucureşti: Camera Deputaţilor a respins declaraţia împotriva oficialilor maghiari

Bucureşti: Camera Deputaţilor a respins declaraţia împotriva oficialilor maghiari

DISTRIBUIȚI

99672 – 29032011 – Preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, Attila Korodi, a susţinut marţi că declaraţia oficială a acestui for legislativ cu privire la afirmaţiile unor oficiali maghiari, pe care a catalogat-o drept un instrument politic al opoziţiei, nu a fost adoptată de plen deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Conform procedurilor, această declaraţie politică nu a întrunit majoritatea celor prezenţi în sală pentru a fi adoptată ca declaraţie a Camerei Deputaţilor, a spus Attila Korodi. Întrebat dacă respingerea acestei declaraţii reprezintă o victorie pentru UDMR, el a negat şi a arătat că reprezentanţii Uniunii au susţinut încă de la început ca acest subiect să fie reglementat de Biroul Permanent, iar preşedintele Camerei, Roberta Anastase, să emită un mesaj pe această temă. În opinia sa, textul de declaraţie propus era prea dur. „Eu cred că textul declaraţiei pentru că este alocat la nivelul de cameră a unui parlament era mult prea mult în comparaţie cu ceea ce se consideră de partea cealaltă”, a spus Attila Korodi.

El a subliniat că în discursul transmis de premierul Ungariei, Viktor Orban, a existat o problemă de traducere şi că opoziţia a folosit declaraţia împotriva oficialului maghiar ca instrument politic. „Domnul Viktor Orban nu a declarat nimic care să deranjeze”, a spus Attila Korodi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.