Acasă Uncategorized Bucureşti: Distincţii militare pentru cei care au contribuit la acţiunea de evacuare...

Bucureşti: Distincţii militare pentru cei care au contribuit la acţiunea de evacuare a românilor din Libia

DISTRIBUIȚI

99033 – 08032011Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit marţi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul M.Ap.N., „Emblema Onoarea Armatei României” ministrului afacerilor externe Teodor Baconschi, secretarului general al MAE, Robert Marius Cazanciuc, şi ambasadorului României în Libia, Niculae Stan, în semn de înaltă apreciere şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României în timpul operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi străini din Libia. În cadrul aceleiaşi ceremonii, au fost medaliaţi cu „Emblema Onoarea Armatei României” 20 de ofiţeri şi 22 maiştri militari şi subofiţeri care au făcut parte din echipajele aeronavelor militare C-130 Hercules şi C-27 J Spartan sau din personalul nenavigant, în cadrul misiunilor de repatriere a cetăţenilor din Libia.Ministrul Gabriel Oprea a evidenţiat, cu acest prilej,

 

 

 

 

 

însemnătatea operaţiunii desfăşurate, arătând că Armata României a dus la bun sfârşit o misiune extrem de complexă, care va rămâne la loc de cinste între faptele de devotament ale militarilor români.

„Pentru prima dată după al doilea Război Mondial, Armata Română a fost implicată într-o operaţie de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină şi, spre mândria fiecărui român, misiunea a fost încheiată cu succes, iar compatrioţii noştri se află în afara oricărui pericol. Reuşita acestei misiuni de o complexitate deosebită a fost posibilă, în primul rând, prin colaborarea excelentă şi sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi ale instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale”, a spus ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul Apărării a mulţumit echipajelor aeronavelor militare pentru eforturile extraordinare depuse şi a evidenţiat profesionalismul dovedit în executarea misiunilor prin care au fost evacuate cu succes 317 persoane, din care 231 de români şi 86 de cetăţeni străini.

În perioada 24 februarie – 4 martie, echipajele de pe aeronavele militare conduse de comandorul Viorel Pană,  căpitan-comandorii Adrian Takacs, Mihai Roşca, Marian Dinescu, Ion Stăiculescu şi locotenent-comandorii Bogdan Dogaru şi Emil Tecuceanu, au efectuat şapte misiuni de evacuare, aeronavele străbătând 29.217 kilometri în 76 de ore de zbor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.