Acasă Uncategorized Bucureşti: Doar opt instanţe vor fi desfiinţate de ministerul Justiţiei

Bucureşti: Doar opt instanţe vor fi desfiinţate de ministerul Justiţiei

DISTRIBUIȚI

98839 – 01032011 – Proiectul de lege prin care Ministerul Justiţiei prounea desfiinţarea a numeroase instanţe de judecată din toată ţara a fost amendat în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Majoritatea deputaţilor jurişti, atât ai puterii, cât şi ai opoziţiei, au redus la opt lista de 24 de instanţe propuse pentru dizolvare.

“Dincolo de faptul că, în seria de argumente ale iniţiatorului, criteriile de selecţie a instanţelor s-au dovedit neclare şi au variat în funcţie de caz, consider că eficientizarea justiţiei se face printr-o finanţare corespunzătoare şi nu prin radierea parchetelor şi judecătoriilor sau nerespectarea dreptului constituţional al fiecărui român – accesul liber la justiţie.

Justiţia trebuie să vină în întâmpinarea cetăţeanului, nu să îl oblige pe acesta să se deplaseze zeci şi sute de kilometri pentru a-şi găsi dreptatea in instanţă.

Remarc principiul care a stat la baza realizării acestui proiect de lege, acela de a pune accent pe calitatea actului de justiţie şi de redistribuire a resurselor umane către instanţe care să poată realiza un astfel de act, principiu care se bucură de toată susţinerea mea.

Recomand, aşadar, o analiză responsabilă a instanţelor propuse pentru radiere, înainte de a mai înainta Parlamentului un proiect legislativ similar”, a declarat deputatul PNL Alina Gheorghiu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.