Acasă Uncategorized Bucureşti: Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL

Bucureşti: Emil Boc şi Vasile Blaga şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL

DISTRIBUIȚI

99181 – 14032011 – Premierul Emil Boc şi secretarul general al PDL Vasile Blaga şi-au anunţat candidaturile la funcţia de preşedinte al PDL. Cei doi urmează să-şi depună candidaturile, cel mai probabil, după moţiunea de cenzură pe Codul Muncii. Emil Boc va candida din nou la funcţia de preşedinte al PDL. Anunţul a fost făcut duminică seară, în spatele uşilor închise, în cadrul întâlnirii dintre şefii organizaţiilor judeţene ale PDL. Potrivit unor surse, anunţurile lui Vasile Blaga şi Emil Boc că vor face publice candidaturile după moţiunea de cenzură, probabil joi, au avut loc în absenţa preşedintelui Traian Băsescu.

 

 

 

 

 

 

 

Anterior anunţurilor făcute de Boc şi de Blaga, Traian Băsescu a ţinut un discurs din care reieşea că l-ar susţine pe Emil Boc la şefia democrat-liberalilor. Astfel, preşedintele Băsescu a făcut o referire privind susţinerea premierului în condiţiile în care se discuta despre asumarea răspunderii pe Codul Muncii, şeful statului precizând că susţine Guvernul şi premierul „pe reforme”.

Potrivit Gândul, planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PDL ar fi fost ca Emil Boc să-şi prezinte joi demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă avea să primească sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL. Proiectul prezidenţial ar avea însă o piedică majoră: candidatura lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL. Dacă fostul ministru de Interne va intra în competiţia pentru şefia partidului, atunci ar avea şansele cele mai mari să câştige lupta, indiferent de cel cu care va concura.  În această situaţie, Emil Boc ar rămâne şi fără şefia partidului, şi fără cea a Guvernului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.