Acasă Uncategorized Bucureşti: Emisiune filatelică dedicată Sfintelor Paşti

Bucureşti: Emisiune filatelică dedicată Sfintelor Paşti

DISTRIBUIȚI

99478 – 22032011 – Sărbătoarea Învierii Domnului este marcată de Romfilatelia şi în acest an printr-o emisiune specială de mărci poştale, intitulată Sfintele Paşti.

Astfel, timbrul emisiunii din acest an, cu o valoare nominală de 1 leu, reproduce scena Răstignirii lui Iisus ilustrată pe un „prăznicar” din secolul XVIII, care a aparţinut bisericii din Oraviţa (Caraş-Severin). Astăzi, el face parte din patrimoniul Muzeului de Artă Religioasă Veche aflat în demisolul Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

Catedrala Mitropolitană din Timişoara este o construcţie impresionantă, o îmbinare spectaculoasă între stilul religios românesc şi cel bizantin-moldovenesc. Adevărat monument de artă, catedrala are hramul Sfinţilor Trei Ierarhi şi al Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, iar construcţia ei a durat din 1936 până în 1940. Sfinţirea Catedralei a avut loc pe 6 octombrie 1946, iar cel care a înfrumuseţat faţadele şi interiorul bisericii a fost Anastasie Demian.

Începând cu 24 martie a. c., emisiunea de mărci poştale Sfintele Paşti 2011, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.