Acasă Uncategorized Bucureşti: Emisiune numismatică la 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului

Bucureşti: Emisiune numismatică la 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului

DISTRIBUIȚI

99146 – 11032011 – Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 14 martie 2011, o monedă din argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Monetăriei Statului.

Moneda aniversară are valoarea nominală de 10 lei, este confecţionată din argint cu titlul 999‰ şi are o greutate de 31,103 grame.

Aversul prezintă o compoziţie care sugerează procesul tehnologic de fabricare a monedelor, stema României, valoarea nominală a monedei – „10 lei“ şi inscripţia în arc de cerc „Romania“.

Reversul prezintă imaginea primului sediu al Monetăriei Statului; dedesubt, aversul şi reversurile primelor monede bătute aici; sus şi jos, anii aniversari „1870“ şi „2010“; la exterior, inscripţiile circulare „Monetăria Statului” şi ,,140 de ani de la înfiinţare“.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză.

Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 1.000 bucăţi.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 280 lei.

Monedele din argint, din aceată emisiune numismatică au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.