Acasă Uncategorized Bucureşti: Este necesară o lege de combatere a evaziunii fiscale din panificaţie

Bucureşti: Este necesară o lege de combatere a evaziunii fiscale din panificaţie

DISTRIBUIȚI

99081 – 09032011În cadrul dezbaterii pe tema ’’Evaziunii fiscale din domeniul panificaţiei’’ care a avut loc miercuri, la iniţiativa Grupului Parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, au participat reprezentanţi ai ANAF, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi reprezentanţi ai patronatelor din panificaţie, parlamentari din comisiile pentru agricultură, silvicultură, industrie şi buget, finanţe, bănci.

            În cadrul acestei dezbateri a reieşit necesitatea unei iniţiative legislative care să găsească soluţii pentru combaterea evaziunii fiscale din panificaţie care reprezintă circa 60% de producţie nefiscalizată.

            Din discuţii a reieşit că principalele măsuri care se vor lua, presupun stabilirea unor puncte şi raioane de distribuire a produselor de panificaţie, autorizarea producătorilor de pâine, standardizarea gramajului pentru pâinea pentru populaţie şi a ingredientelor ce diferenţiază calitatea pâinii şi timbrarea drojdiei ca măsură de urmărire şi fiscalizare a producţiei.

            Parlamentarii PDL au fost de acord să preia un proiect de lege propus de ROMPAN şi în cadrul unor comisii mixte, să adapteze acel proiect de lege la cele stabilite de părţile implicate. Totodată, s-a mai stabilit ca o comisie mixtă parlamentară şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice să facă o deplasare în Bulgaria pentru a analiza modul în care se face colectarea de TVA ca măsură antievazionistă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.