Acasă Uncategorized Bucureşti: Facturi mai mari la electricitate de la 1 aprilie

Bucureşti: Facturi mai mari la electricitate de la 1 aprilie

DISTRIBUIȚI

99721 – 31032011 – Facturile la electricitatea consumata de populatie vor creste, de la 1 aprilie, in medie cu 1,85 lei, ca urmare a introducerii de catre stat a unor subventii pentru producatorii de energie, a declarat  presedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti. „De la 1 aprilie intra in vigoare schema bonus pentru cogenerarea (productia simultana de energie electrica si termica – n.r.) de inalta eficienta. O factura medie lunara, pentru un consum casnic de circa 100 kWh, va creste cu circa 1,85 lei, fara TVA, suma care va aparea ca o pozitie separata in factura”, a explicat Plaveti. Potrivit acestuia, valoarea bonusului pentru cogenerarea de inalta eficienta (cu randament de circa 70%)

 

 

 

 

 

 

a fost stabilit la 18,5 lei, fara TVA, pe fiecare MWh produs in acest fel si livrat in retea. Dezvoltarea acestui tip de tehnologie va duce insa la scaderea cantitatii de combustibil consumate, la diminuarea noxelor si, in timp, la posibilitatea de a controla facturile la energie, a mai spus presedintele ANRE.

„Trebuie sa atragem investitii noi in cogenerare de inalta eficienta, altfel o sa mergem in continuare cu randamente slabe”, a declarat Plaveti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.