Acasă Uncategorized Bucureşti: Fiscul începe verificarea a 12 persoane cu sume mari depuse la...

Bucureşti: Fiscul începe verificarea a 12 persoane cu sume mari depuse la bănci din străinătate

DISTRIBUIȚI

99175 – 13032011 – Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a confirmat că există 80.000 de răspunsuri de la bănci din Europa şi Elveţia. Sorin Blejnar a selectat deja o listă restrânsă care va fi verificată pentru a se vedea cum au fost obţinute aceste sume şi dacă s-au plătit impozitele aferente în România.

ANAF a pornit vânătoarea averilor externalizate în băncile europene. Sorin Blejnar a confirmat existenţa a 80.000 de răspunsuri de la instituţiile financiare din Europa.

Mai mult, Blejnar a adăugat că deja are o listă restrînsă de 12 persoane care, după calculele ANAF, pe baza dobânzilor încasate, ar avea peste 50 de milioane de euro în conturi.

„Am primit de la elveţieni o listă cu mai multe persoane care au realizat dobânzi pe conturile din Elveţia. Am făcut aşa o selecţie. Am 12 persoane unde eu estimez că au venituri de vreo 50-60 milioane de euro în Elveţia, pentru care primesc dobânzi, în Elveţia”, a spus Blejnar, duminică, la Pro TV.

Şeful ANAF nu a dat nume, a precizat doar că este vorba de oameni de afaceri şi nu de persoane angrenate în politică. Blejnar a spus că vor urma verificări, iar dacă se va dovedi că sumele nu sunt obţinute legal se vor impozita cu 16% şi, acolo, unde este cazul, va fi sesizat Parchetul.

„Au cont în Elveţia. Nu ştim dacă l-au declarat sau nu l-au declarat. Nu ştiu dacă au declarat veniturile din dobânzi încasate din Elveţia la Fiscul din România. Noi am primit de dată recentă aceste informaţii tocmai ca răspuns la preocupărilor noastre permanente de a ne face o bază de date pentru a putea impozita aceste persoane fizice care au realizat venituri şi să vedem dacă le-au şi declarat statului român”, a explicat Blejnar.

„ANAF a primit de la autorităţile fiscale europene 80.000 de informări cu privire la veniturile din dobânzi realizate de către persoanele fizice române în ţările membre UE şi în Elveţia. Verificările sunt în plin proces de derulare, nu facem procese de intenţie. În cazul în care nu sunt declarate Fiscului din România, vor plăti cu vârf şi îndesat”, a spus şi Andreea Paul Vass, la Realitatea TV. Întrebată când au venit aceste informări, Vass a precizat că „în aceste zile”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.