Acasă Uncategorized Bucureşti: Formaţiunile din coaliţia de guvernare au semnat un nou protocol de...

Bucureşti: Formaţiunile din coaliţia de guvernare au semnat un nou protocol de colaborare

DISTRIBUIȚI

98874 – 02032011 – PDL, UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară din Camera Deputaţilor au semnat, miercuri, protocolul de colaborare guvernamentală şi parlamentară.Printre obiectivele documentului se numără relansarea economiei, asigurarea stabilităţii macroeconomice, accelerarea absorbţiei fondurilor europene, susţinerea mediului de afaceri şi promovarea parteneriatului public-privat. Liderii  UDMR, UNPR şi ai minorităţilor naţionale s-au declarat de acord să asigure în continuare stabilitatea guvernării în formula actuală până la alegerile parlamentare de la finele anului viitor, însă fiecare a adus în discuţie propriile doleanţe.UDMR doreşte adoptarea cât mai rapidă a legii privind statutul minorităţilor naţionale, care stagnează de ani de zile în Parlament. Noul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa va fixa un termen pentru adoptarea acestei legi.

 

 

 

 

UNPR doreşte să îşi poată aplica în cadrul coaliţiei de guvernare strategia sa socială care vizează indexarea pensiilor, readucerea salariilor bugetare la nivelul de dinaintea aplicării măsurilor de austeritate, impozitarea averilor.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, a precizat că nu este „foarte confortabil” cu o serie de prevederi din proiectul de protocol al coaliţiei de guvernare şi va cere probabil eliminarea unor puncte din document. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.