Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul a adoptat participarea României la Pactul pentru euro

Bucureşti: Guvernul a adoptat participarea României la Pactul pentru euro

DISTRIBUIȚI

99526 – 24032011 –  Guvernul a adoptat, miercuri,  participarea României la Pactul pentru euro, care are ca obiectiv promovarea ocupării forţei de muncă, a competitivităţii, consolidarea sustenabilităţii finanţelor publice, precum şi creşterea stabilităţii financiare în zona euro şi în Uniunea Europeană, a declarat, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. „În cadrul Summit-ului Eurozone din 11 martie, statele membre ale zonei euro au adoptat Pactul pentru euro, care stabileşte o coordonare mai strânsă a politicilor economice destinate creşterii competitivităţii şi convergenţei. 

 

 

 

 

 Pactul este, practic, un exerciţiu de coordonare a politicilor economice a statelor din zona euro, dar România este direct interesată, având în vedere obiectivul său de aderare la zona euro şi la moneda euro. De asemenea, decizia a avut în vedere şi amplul program de reformă promovat prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială”. a declarat Ioana Muntean.

Pactul va fi prezentat Consiliului European din 24-25 martie 2011, pentru ca statele membre care nu fac parte din zona euro să indice dacă doresc să adere, cum este şi cazul României, a precizat Muntean.

În acelaşi timp, statele membre din zona euro, vor indica primele măsuri pe care se angajează să le pună în aplicare, în temeiul Pactului, în cursul anului următor.

„În conformitate  cu concluziile  Summit-ului Eurozone din 11 martie, nu se aşteaptă din partea statelor membre din afara zonei euro prezentarea, în cadrul reuniunii Consiliului European din 24-25 martie 2011, a măsurilor concrete pe care acestea le vor avea în vedere, în cadrul Pactului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.