Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul a amânat termenul de semnare a contractului-cadru între medicii de...

Bucureşti: Guvernul a amânat termenul de semnare a contractului-cadru între medicii de familie şi CNAS

DISTRIBUIȚI

99537 – 24032011 – Guvernul a amânat cu două luni, până pe 1 iunie, termenul de semnare a contractului-cadru dintre medicii de familie şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).

„Am modificat termenul şi l-am amânat cu două luni, la 1 iunie. Se vor încheia acte adiţionale la contractul-cadru aflat în vigoare pe următoarele două luni”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Decizia vine după ce peste 80% dintre medicii de familie au anunţat că nu vor semna noul contract la 1 aprilie. Astfel, pacienţii ar fi trebuit să-şi plătească integral consultaţiile. Cadrele medicale mai spun că reglementările impuse încalcă drepturile medicilor şi pacienţilor.

„Noi suntem scoşi la înaintare să spunem pacienţilor că nu le putem da nimic, nu le putem asigura sănătatea. Eu chestia asta începând de anul ăsta n-o mai fac. Ori mi se asigură un venit decent, iar pacienţii mei au dreptul la o îngrijire aşa cum trebuie, decentă în condiţiile unui an 2011, ori dacă nu, mă lipsesc de acest contract”, a declarat preşedintele Federaţiei medicilor de familie, Doina Mihăilă, citată de Radio România Actualităţi.

Executivul speră ca până la noul termen de intrare în vigoare a contractului-cadru Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate şi medicii de familie să ajungă la un consens. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.