Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul neagă acordarea de fonduri pe criterii politice

Bucureşti: Guvernul neagă acordarea de fonduri pe criterii politice

DISTRIBUIȚI

99221 – 15032011 – Fondurile guvernamentale alocate în baza Ordonanţei 7/2006 nu au fost acordate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor aflate în derulare, în baza cererilor de finanţare depuse în cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, de către autorităţile publice locale, se spune într-un comunicat de la Palatul Victoria emis ca reacţie la informţiile apărute în presa de luni. „Executivul a alocat 386 de milioane de lei pentru continuarea  finanţării a peste 1000 de proiecte de investiţii aprobate deja, în cadrul acestui program. Din punct de vedere statistic, suma de 126,7 milioane de lei alocată de Guvern

 

 

 

 

 

 

 

 pe componenta baze sportive a fost distribuită în felul următor: 31% către administraţii PSD+PC, 28% către administraţii PNL, 27% către administraţii PDL, 9% către administraţii UDMR, 5% către administraţiile care aparţin altor formaţiuni.

Pentru componenta infrastructură, cei 259,3 milioane de lei, au fost alocaţi în felul următor: 37% către administraţii PDL, 27% către administraţii PSD+PC, 16% către administraţii PNL, 14% către administraţii UDMR, 6% către administraţiile care aparţin altor formaţiuni.

Subliniem că alocarea sumelor potrivit acestui Program guvernamental s-a făcut în fiecare an, în funcţie de evoluţia şi stadiul investiţiilor şi în baza cererilor de finanţare depuse de autorităţile locale, potrivit legii.

De la debutul programului au fost finanţate 2500 proiecte în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar 600 au fost finalizate şi puse în funcţiune. În 2009 şi 2010 au fost alocaţi aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru acest program, restul de 2 miliarde fiind alocaţi din 2006 până în 2009.

Fondurile alocate proiectelor potrivit OUG 7/2006 au fost prevăzute în fiecare an în Legea Bugetului de Stat – inclusiv în anul 2011 – şi nu se suportă din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziţia Guvernului.

Programul de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural a demarat în 2006, valoarea lui fiind, până în 2012, de 4 miliarde de lei pentru partea de infrastructură (caree cuprinde reţele de apă, canal, reţele de distribuţie apă, poduri, podeţe, platforme menajere) şi de 525 de milioane de lei pentru componenta <<Baze sportive în mediul rural>>”, se spune în ncomunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.