Acasă Uncategorized Bucureşti: Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu, la procesiunea religioasă...

Bucureşti: Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ghighiu, la procesiunea religioasă de la Grădina Icoanei

DISTRIBUIȚI

99026 – 08032011 – Credincioşii care vor participa în acest sfârşit de săptămâna la procesiunea religioasă de la Grădina Icoanei, eveniment organizat de Protoieria II Capitală şi Primăria Sectorului 2, pentru a celebra prima duminică din Postul Paştelui, vor putea să se închine la mai multe icoane făcătoare de minuni.

Una dintre acestea va fi Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Ghighiu, numită şi Maica Domnului Siriaca. Icoana este una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni, vindecătoare de boli şi izgonitoare de duhuri rele. Este o culme a artei sacre siriene, fiind adusă în România în 1958 de episcopul Vasilios Samatha şi oferită în dar Patriarhului Justinian Marina, ca urmare a unui vis în care Maica Domnului i-a cerut acest lucru. Şi tot în urma unui vis, avându-l de această dată în prim-plan pe Patriarhul Justinian, icoana a ajuns, la 25 februarie 1958, la Mănăstirea Ghighiu, unde a început să facă minuni.

Icoana făcătoare de minuni de la mănăstirea Ghighiu va fi adusă la biserica Icoanei sâmbătă, 12 martie a.c., la orele 12.00, chiar de maica stareţă a mănăstirii, însoţită de două călugăriţe. Credincioşii se pot bucura de binefacerile icoanei până luni, 14 martie a. c., precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.