Acasă Uncategorized Bucureşti: ICPE-CA este pregătit să introducă pe piaţă bulina indicator a calităţii...

Bucureşti: ICPE-CA este pregătit să introducă pe piaţă bulina indicator a calităţii produselor alimentare

DISTRIBUIȚI

99717 – 30032011 – ICPE-CA, impreuna cu o firma colaboratoare din Israel, este pregatit, in baza cercetarilor desfasurate in ultimii ani, sa introduca pe piata  bulina indicator a calitatii produselor alimentare prevăzută de o inititiva a Senatului Romaniei.

Aceasta bulina indicator poate fi utilizata atat in industria alimentara, in special pentru produsele perisabile (carne, lactate, mezeluri etc), cat si pentru produsele farmacologice, fiind o garantie a calitatii lor.

Principiul de functionare a bulinei indicator este dat de schimbarea culorii indicatorului la variatia, in timp, a temperaturii.

Avantajele acestei buline reies din vizualizarea gradului de degradare a calitatii produselor pe traseul producator- consumator, constatarea cantitatii de aditivi introdusi pentru cresterea duratei de viata a produselor si, nu in ultimul rand, stoparea reintroducerii in fabricatie sau consum a alimentelor degradate.

Avand in vedere cele prezentate anterior, precum si faptul ca aceasta bulina–indicator poate fi realizata la un pret redus, ICPE-CA supune atentiei forurilor competente posibilitatea de largire a initiativei legislative privind etichetarea produselor cu introducerea acestor markeri alimentari ai perisabilitatii produselor alimentare, markeri ce confirma vizual termenul de valabilitate garantat de producator. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.