Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministerul Sănătăţii vrea salarii mai mari pentru medici, dar din banii...

Bucureşti: Ministerul Sănătăţii vrea salarii mai mari pentru medici, dar din banii altora

DISTRIBUIȚI

98829 – 01032011Ministerul Sănătăţii intenţionează să iniţieze un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, care să fie finanţat din bugetul administraţiilor locale sau judeţene. În acest sens, Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a adresat, marţi, reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene şi a celor din Asociaţia Municipiilor din România  rugămintea de a comunica dacă există autorităţi ale administraţiei locale interesate să susţină un astfel de program, astfel încât Ministerul Sănătăţii să înceapă demersurile necesare pentru elaborarea cadrului legal. “Am rugat conducătorii celor două structuri asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale să ne transmită până la data de 15 martie a. c., punctul de vedere cu privire la acest demers. Am unele semnale că există autorităţi locale care vor să se implice şi să găsească soluţii pentru plata medicilor în funcţie de performanţă şi de apreciarea pacienţilor.

 

 

 

Sigur că nu toate autorităţile locale vor susţine un astfel de program, dar va fi un început. Nu am renunţat la ideea de a plăti personalul medical în funcţie de performanţă. Cred, în continuare, că avem un corp medical bine pregătit, cu medici care fac performanţă şi care, pentru aceasta, merită venituri suplimentare “, a declarat ministrul.

Dacă autorităţile locale  sunt interesate de a susţine un astfel de program, Ministerul Sănătăţii ar putea iniţia începând cu luna mai un proiect de act normativ care va crea cadrul legal necesar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.