Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Finanţelor crede că până la sfârşitul anului pot fi recuperate...

Bucureşti: Ministrul Finanţelor crede că până la sfârşitul anului pot fi recuperate tăierile salariale

DISTRIBUIȚI

99574 – 25032011 – Recuperarea tăierilor salariale din 2010 este posibilă în luna decembrie a acestui an, dacă se păstrează trendul crescător privind încasările la bugetul de stat, exportul, cererea industrială şi reducerea şomajului, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

“Depinde de ceea ce se întâmpla în economie, dar perspectiva financiară este bună. Dacă vom continua trendul şi în celelalte trimestre, sunt foarte foarte mari şanse să recuperăm şi cealaltă parte din tăierile din 2010. Sunt semnale foarte bune, mulţi indicatori sunt foarte buni, iar speranţa mea este că România iese din recesiune”, a precizat ministrul Finanţelor Publice.

Acesta a adăugat că, în condiţiile în care încasările la bugetul de stat vor continua să crească, la fel ca şi indicatorii privind exportul şi cererea industrială, dar şi în condiţiile reducerii şomajului, revenirea salariilor ar putea să aibă loc în luna decembrie.

„România are în momentul  de faţă o datorie publică de 35,6% din PIB, comparativ cu 60% limita maximă, ceea ce ne îndreptăţeşte să spunem că suntem într-o situaţie bună. România are capacitatea să-şi ramburseze datoriile”, a completat Ialomiţianu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.